Banca Angliei a redus estimarile referitoare la cresterea economica si inflatia din Marea Britanie, din cauza crizei datoriilor suverane din zona euro, iar analistii anticipeaza ca institutia ar putea lua noi masuri de stimulare, transmite Reuters, potrivit Mediafax.

Guvernatorul Bancii Angliei, Mervyn King, a declarat ca a avut loc o inrautatire a conditiilor, incepand din august, iar economia britanica ar putea stagna pana la jumatatea anului viitor.

King a atribuit inrautatirea perspectivei incapacitatii liderilor din zona euro de a impiedica escaladarea crizei.

Seful bancii centrale a avertizat ca mijloacele de interventie ale institutiei sunt limitate, dar analistii cred ca prognozele pesimiste reprezinta un indiciu clar ca sunt luate in calcul noi masuri de stimulare, mai ales ca guvernul trebuie sa respecte angajamentul de reducere a deficitului bugetar.

Banca Angliei anticipeaza ca inflatia va incetini la 1,3% pana la sfarsitul lui 2013, cu mult sub tinta de 2%, in pofida extinderii, luna trecuta, a unui program de achizitii de active cu 75 de miliarde de lire sterline (120 miliarde dolari), la 275 miliarde de lire.

Institutia a redus la jumatate estimarile de crestere economica pe termen scurt, anticipand un avans de sub 1% pentru cea mai mare parte din 2012.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
S&P a revizuit perspectiva Romaniei de la stabil la negativ