Costurile asigurarii datoriilor pe cinci ani ale Frantei si Spaniei impotriva riscului de neplata au crescut la noi maxime record, din cauza temerilor privind accelerarea crizei din zona euro si extinderea acesteia la marile economii ale zonei euro, transmite Reuters.
Contractele credit default swap (CDS), pentru asigurarea datoriei, au crescut cu 0,23 puncte procentuale, la 4,9 puncte pentru Spania, in timp ce CDS-ul pe 5 ani al Frantei a avansat cu 0,09 puncte la un maxim record de 2,34 puncte, potrivit Mediafax.

Costul similar al Italiei a urcat cu 0,15 puncte procentuale, la 5,89 puncte.

Un punct procentual este echivalent cu un cost de 100.000 de euro pentru asigurarea unei datorii de 10 milioane de euro.

Spania si Franta au vandut joi cu dificultate obligatiuni guvernamentale, la randamente ridicate, din cauza temerilor privind extinderea crizei.

Madridul a fost fortat sa suporte cele mai mari costuri de imprumut incepand din 1997 la vanzarea unor obligatiuni pe zece ani in valoare de 3,6 miliarde de euro, iar randamentul mediu a urcat la 6,975%, cu 1,5 puncte procentuale peste media licitatiilor din acest an. Randamentul maxim acceptat de guvernul spaniol a fost de 7,088%. In 1997, Spania a acceptat un randament de 7,26% pentru obligatiuni pe zece ani.

Randamentul mediu platit de Spania este foarte aproape de pragul psihologic de 7%, care a fortat Grecia, Irlanda si Portugalia sa ceara ajutor financiar extern.

Guvernul de la Paris a vandut obligatiuni de 7 miliarde de euro, la costuri mai mari. Guvernul de la Paris acceptat un randament mediu de 1,85% pentru titlurile pe doi ani, fata de 1,31% in octombrie, respectiv de 2,44% pentru obligatiunile scadente in 2015, fata de 1,96% la ultima licitatie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri