FMI trimite prima misiune de supraveghere in Italia

Fondul Monetar International va trimite prima sa misiune de supraveghere in Italia la sfarsitul lui noiembrie, a declarat David Hawley (foto), purtator de cuvant al institutiei, transmite AFP, preluat de Mediafax.

El a precizat ca la discutii nu va participa niciun reprezentant al Comisiei Europene sau al Bancii Centrale Europene (BCE).

FMI a fost insarcinat luna trecuta, de catre liderii G20, sa supravegheze aplicarea politicilor economice asumate de Italia in fata partenerilor europeni.

Fondul urmeaza sa realizeze un raport trimestrial referitor la progresele autoritatilor de la Roma. FMI a salutat pe de alta parte formarea rapida, miercuri, a unui nou guvern sub conducerea lui Mario Monti.

"Formarea unui nou guvern, cu un program clar, este un eveniment pozitiv", a spus Hawley.

Monti s-a angajat, joi, sa refaca credibilitatea Italiei, care se confrunta cu cresterea randamentelor obligatiunilor suverane.

Noul premier intentioneaza sa reformeze sistemul pensiilor si piata muncii, doua reforme structurale solicitate de Uniunea Europeana si asteptate de pietele financiare.

Pe plan fiscal, Monti a evocat necesitatea reducerii presiunilor bugetare si reexaminarii cuantumului taxelor in domeniul imobiliar.

El a afirmat, in primul discurs rostit in Senat, inaintea votului de incredere din cursul serii, ca viitorul monedei euro va depinde si de masurile luate de Italia in urmatoarele saptamani.

Foto: imf.org


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri