Agentia de rating Moody's considera ca majorarea recenta a dobanzilor obligatiunilor guvernamentale franceze si deteriorarea perspectivelor de crestere economica ar putea afecta ratingul de credit al Frantei, potrivit ziarului Le Figaro, preluat de Reuters si citat de Mediafax.
"Costurile de finantare care persista la niveluri ridicate, combinate cu deteriorarea perspectivei economice, ar putea agrava dificultatile cu care se confrunta guvernul, cu implicatii negative pentru credit", potrivit afirmatiilor Moody's citate de Le Figaro.

Reuters noteaza ca nu a reusit sa obtina de la agentia de rating o confirmare privind informatiile din ziar.
Franta are rating de top triplu A de la toate cele trei mari agentii de rating.

Moody's a avertizat in octombrie ca ar putea plasa Franta sub evaluare cu perspectiva negativa in urmatoarele trei luni daca va considera ca eventualele costuri de recapitalizare a bancilor cu bani publici si de finantare a altor state din zona euro vor pune presiuni prea mari pe buget.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri