Mittal Steel, cel mai mare producator mondial de otel, a inaintat o oferta de pana la sase miliarde de dolari pentru preluarea grupului iranian Foulad-e Mobarakeh, cu activitati in sectorul siderurgic, transmite Reuters. Foulad-e Mobarakeh, cu o productie anuala de 4,2 milioane de tone de otel, a informat ca Mittal a avansat oferta in urma cu doua luni. Conducerea companiei iraniene a aratat insa ca incheierea unei eventuale tranzactii este improbabila. "Suma discutata in urma cu doua luni a fost cuprinsa intre cinci si sase miliarde de dolari. Nu cred ca este o propunere viabila. Nu cred ca Guvernul intentioneaza sa vanda din moment ce situatia este foarte buna", a declarat purtatorul de cuvant al Foulad-e Mobarakeh, Sadeq Abtahi.

Imprumuturi pentru batalia cu Arcelor

In paralel cu aceste planuri de achizitie in Iran, Mittal Steel continua batalia cu europeanul Arcelor. In acest sens, Mittal ar putea contracta in urmatoarele saptamani un imprumut sindicalizat in valoare de opt miliarde de euro, pentru a finanta preluarea pentru care a inaintat deja o oferta de 18,6 miliarde de euro transmite Reuters. Saptamana trecuta, banca franceza Societe Generale a decis sa se alature Citigroup si Goldman Sachs ca finantator al celui mai mare producator mondial de otel. Cele trei banci ofera Mittal un imprumut de opt miliarde de euro, din care cinci miliarde de euro vor acoperi partea in numerar, iar restul vor refinanta datoria actuala a producatorului de otel.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri