De la compania americana de brokeraj MF Global, aflata in faliment, ar putea lipsi fonduri ale clientilor de circa 1,2 miliarde de dolari, sau chiar mai mult, comparativ cu 600 de milioane de dolari cat se credea initial.

Estimarea este preliminara si s-ar putea schimba, potrivit unui comunicat al administratorului pentru lichidarea MF Global, James W. Giddens, citat de Washington Post, potrivit Mediafax.

Compania de brokeraj a intrat in faliment sub conducerea lui Jon S. Corzine, care a ocupat anterior posturi precum guvernator al statului New Jersey, senator SUA si sef al Goldman Sachs.

Mai multe institutii ale statului american, inclusiv FBI, incearca sa dea de urma banilor, care ar fi trebuit sa se afle in conturile clientilor.
Prabusirea companiei este pusa, partial, in seama unor plasamente de 6,3 miliarde de dolari pe datoria unor state din Europa.

Cand investitiile au cauzat pierderi si problemele de pe pietele financiare s-au agravat, MF Global s-ar putea sa fi folosit banii clientilor, potrivit Wall Street Journal, insa este, inca, neclar in ce fel.

Compania, cu sediul in New York, a declarat datorii de 39,7 miliarde de dolari si active de 41 de miliarde de dolari, in cererea de protectie fata de creditori depusa luni la un tribunal din Manhattan.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Lichidarea Tractorul Brasov, un caz scoala de rapiditate si eficienta