Investitiile in produse agricole ar putea fi anul viitor mai profitabile decat cele in actiuni sau metale pretioase pe fondul evolutiei din pietele in curs de dezvoltare, arata datele UBS, cea mai importanta banca de investitii din Elvetia.

Produsele agricole par a fi o investitie profitabila in 2012 pe fondul cresterii populatiei la nivel mondial si a bunastarii in randul tarilor in curs de dezvoltare.

”Marfurile agricole vor oferi probabil cele mai bune rate de profitabilitate, mai bune chiar decat metalele pretioase, care au experimentat deja cresteri semnificative”, a precizat Larry Hathaway, economist-sef al UBS.

Preferinta bancii de investitii elvetiene pentru agricultura se bazeaza pe teoria potrivit careia anul viitor diferenta o va face cresterea influentei pe scena mondiala a statelor in curs de dezvoltare.

Astfel, in timp ce cresterea prognozata pentru economia tarilor in curs de dezvoltare va incetini anul viitor cu 0,5%, pana la 5,5%, aceasta va ramane totusi peste rata de 1,6% estimata pentru statele dezvoltate, arata datele UBS.

Cititi si Agricultorii, cu ochii cand pe cifre, cand pe vreme


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Aplicatia romaneasca BookVitals primeste o investitie de 475.000 euro