Comisia Europeana (CE) a anuntat joi ca va apela pentru a doua oara la Curtea Europeana de Justitie pentru a incerca sa determine Germania sa abroge "legea Volkswagen", care acorda practic landului Saxonia Inferioara drept de veto in actionariatul gigantului auto, transmite Reuters.
CE a aratat ca va contesta pentru a doua oara legea germana la Luxembourg, conform Mediafax.

"Comisia Europeana a decis sa parasca din nou Germania Curtii de Justitie a Uniunii Europene, pentru ca nu s-a conformat in totalitate hotararii anterioare a Curtii privind Legea Volkswagen. Din moment ce Germania nu a luat toate masurile necesare pentru a respecta integral decizia Curtii, Comisia a decis sa aduca din nou cazul in atentia instantei", se spune intr-un comunicat al CE.

Comisia va propune Curtii sa impuna penalitati financiare de 31.114,72 euro pe zi, de la data deciziei initiale a Curtii, din 2007, pana cand Germania se va conforma verdictului sau pana cand Curtea va emite o noua hotarare.

In plus, CE va cere ca Germania sa fie penalizata cu 282.725,1 euro pe zi de la data unei noi hotarari pana cand Germania o va respecta.
Saxonia Inferioara, al doilea actionar al Volkswagen, a respins pana acum apelurile Comisiei Europene de a renunta la statutul special care ii asigura dreptul de veto in actionariatul celui mai mare constructor auto european.

Curtea Europeana de Justitie a decis in 2007 ca legea incalca principiile europene ale liberei circulatii a capitalului.

Germania a reformulat in 2008 legea, dar a pastrat clauza care permite Saxoniei Inferioare sa blocheze deciziile companiei, desi este actionar minoritar. In mod normal, dreptul de veto parvine numai actionarilor cu cel putin 25% din capitalul unei companii.

foto: sxc.hu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri