Nicolas Sarkozy a facut aceste declaratii la finalul intrevederii pe care a avut-o la Strasbourg cu cancelarul german Angela Merkel si cu noul premier italian Mario Monti. Discutiile s-au referit la gestionarea crizei din zona euro, scrie Mediafax.

Potrivit lui Sarkozy, principalele trei economii din zona euro, Germania, Franta si Italia, sunt pregatite sa faca totul pentru "perenitatea monedei euro".

Franta, Germania si Italia sunt de acord sa respecte independenta Bancii Centrale Europene si se vor abtine sa faca solicitari "pozitive sau negative" acestei institutii, a adaugat Nicolas Sarkozy.

Citeste si:

"Am stabilit toti trei ca, pentru respectarea independentei acestei institutii, trebuie sa ne abtinem sa adresam solicitari pozitive sau negative BCE", a subliniat presedintele Frantei, in timp ce cancelarul Angela Merkel a declarat ca modificarea tratatelor UE nu va afecta BCE.

Premierul Italiei, Mario Monti, a confirmat joi angajamentul tarii sale de atingere a "obiectivului unui buget echilibrat in 2013".