Rehn: Zona euro fie se va dezintegra, fie va iesi intarita din criza

Criza din zona euro a plasat uniunea monetara intr-o pozitie critica din care fie se va dezintegra, fie va iesi intarita, a declarat comisarul pentru Afaceri Economice si Monetare Ollie Rehn, transmite AFP, preluat de Mediafax.

"Avem in fata noastra fie dezintegrarea lenta a zonei euro, fie o consolidare semnificativa a uniunii monetare", a afirmat Rehn in fata presei, la Helsinki.

El a refuzat sa comenteze rezultatul mediocru al emisiunii germane de obligatiuni de miercuri, cand trezoreria germana nu a reusit sa plaseze decat titluri de 3,6 miliarde de euro, din oferta de 6 miliarde de euro.

"Nu ne sta in obicei sa comentam zi de zi evolutiile pietei", a spus Rehn, care a recunoscut ca situatia este foarte grava iar criza pornita din Grecia a atins centrul Uniunii Europene.

El a aratat ca trebuie luate fara intarziere decizii curajoase si hotarate, la viitoarele reuniuni ale liderilor din zona euro si Uniunea Europeana.

Pentru depasirea crizei, trebuie stabilizata si intarita uniunea monetara, dar si corijarea dezechilibrelor, considera Rehn.

In lipsa acestor masuri, nimeni nu va mai vrea obligatiunile comune propuse pentru zona euro, nici statele europene nici nimeni altcineva, a avertizat comisarul.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri