Intesa Sanpaolo l-a numit pe Enrico Tommaso Cucchiani (foto), membru in board-ul Allianz, in functia de presedinte executiv si director general al grupului italian, in locul lui Corrado Passera, care a preluat pozitia de ministru al Dezvoltarii in noul guvern, condus de Mario Monti, scrie Mediafax.

"La propunerea unanima a Comitetului de Numire, Consiliul de Administratie cu toti membrii prezenti, l-a numit in unanimitate pe Enrico Tommaso Cucchiani membru al Consiliului Director cu data de intrare in vigoare 22 Decembrie 2011. De asemenea, Consiliul de Administratie l-a numit in unanimitate pe Enrico Tommaso Cucchiani ca director general si CEO al Consiliului Director.

Ulterior, in cadrul intalnirii Consiliului Director, condusa de Andrea Beltratti, ce a avut loc tot in data de 24 Noiembrie 2011, membrii participanti l-au nominalizat in unanimitate pe Enrico Tommaso Cucchiani ca director general si CEO.

Nominalizarea intra in vigoare din 22 Decembrie 2011", se arata intr-un comunicat al Intesa Sanpaolo remis agentiei Mediafax.

Consiliul de Administratie al Intesa Sanpaolo, condus de Giovanni Bazoli, a decis si numirea lui Guido Ghisolfi in locul Elsa Fornero ca membru al Consiliului, cu data de intrare in vigoare 16 noiembrie 2011.

In ceea ce priveste comitetele interne ale Consiliului de Administratie, incepand cu 24 noiembrie 2011 Elsa Fornero este inlocuita de Gianguido Sacchi Morsiani in cadrul Comitetului de Numire si de Guido Ghisolfi in cadrul Comitetului de Strategie.

In varsta de 61 de ani, Enrico Tommaso Cucchiani activeaza de 15 ani in cadrul grupului de asigurari Allianz, unde este responsabil pentru activitatile din Italia, Spania, Portogalia, Turcia, Grecia si America de Sud. El ocupa si un loc in Consiliul de Administratie al grupului italian Unicredit, principalul competitor al Intesa.

Foto: skyscrapercity.com


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Un sit arheologic de o imensă valoare a fost distrus în Australia
Setari Cookie-uri