Profitul grupului rus Lukoil a scazut cu 21% in trimestrul al treilea, de la 2,82 miliarde de dolari anul trecut la 2,24 miliarde de dolari, din cauza declinului productiei si a taxelor mai mari, transmite Bloomberg.

Rezultatul din trimestrul al treilea al anului trecut a fost influentat de un castig exceptional de 438 milioane de dolari, informeaza Mediafax.

Vanzarile au crescut cu 30%, de la 26,5 miliarde de dolari la 34,6 miliarde de dolari.

Grupul, controlat de miliardarul Vagit Alekperov, care ocupa si functia de director general, incearca sa se extinda in afara Rusiei, ca urmare a legilor care limiteaza accesul la resursele rusesti. Explorarile din Ghana si Coasta de Fildes nu au produs, insa rezultatele asteptate.

Productia de titei a Lukoil a scazut cu 6% in trimestrul al treilea, la 1,82 milioane de barili pe zi, in timp ce livrarile de gaze au coborat cu 2%.

La noua luni, Lukoil a raportat o majorare de 32% a profitului net, de la 6,8 miliarde de dolari anul trecut la 9 miliarde de dolari in acest an. Vanzarile au urcat cu 30%, de la 76,3 miliarde de dolari la 99 miliarde de dolari.

Productia de petrol a scazut in primele noua luni cu 5%, de la 1,95 milioane de barili pe zi la 1,85 milioane de barili.

Grupul detine in Romania rafinaria Petrotel si o retea de 300 de benzinarii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Lukoil ia in calcul vanzarea rafinariei din Romania
Setari Cookie-uri