Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, si cancelarul german Angela Merkel l-au avertizat pe noul premier italian Mario Monti ca "prabusirea economiei Italiei ar conduce inevitabil la sfarsitul monedei euro", anunta Guvernul italian, citat de AFP.

Cei trei lideri europeni au participat la un mini-summit desfasurat in orasul francez Strasbourg, informeaza Mediafax.

Italia trebuie sa refinanteze anul viitor obligatiuni pe termen mediu de 193 miliarde de euro, dintre care 36 de miliarde de euro numai in februarie, astfel incat accesul pe piata este imperativ, a aratat recent Fitch.

Mario Monti s-a angajat sa refaca credibilitatea Italiei, care se confrunta cu cresterea randamentelor obligatiunilor suverane.

Noul premier intentioneaza sa reformeze sistemul pensiilor si piata muncii, doua reforme structurale solicitate de Uniunea Europeana si asteptate de pietele financiare.

Pe plan fiscal, Mario Monti a evocat necesitatea reducerii presiunilor bugetare si reexaminarii cuantumului taxelor in domeniul imobiliar.

El a afirmat, in primul discurs rostit in Senat, inaintea votului de incredere din cursul serii, ca viitorul monedei euro va depinde si de masurile luate de Italia in urmatoarele saptamani.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy, retinut de politie
Setari Cookie-uri