Olli Rehn: Zona euro nu se va destrama

Comisarul UE pentru Afaceri Economice, Olli Rehn, a dat asigurari ca zona euro nu se va destrama, subliniind ca Italia va continua sa joace un rol central, informeaza AFP.

"Nu vad cum s-ar putea destrama zona euro", a insistat Rehn intr-o conferinta de presa organizata dupa intalnirea cu noul premier italian Mario Monti, subliniind ca "nu exista motive pentru speculatii privind destramarea zonei euro", informeaza Mediafax.

"Italia este membra fondatoare a Uniunii Europene si a zonei euro si va ramane parte centrala a euro si in viitor", adauga el.

Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, si cancelarul german Angela Merkel l-au avertizat pe noul premier italian Mario Monti ca "prabusirea economiei Italiei ar conduce inevitabil la sfarsitul monedei euro", a anuntat Guvernul italian. Cei trei lideri europeni au participat la un mini-summit desfasurat in orasul francez Strasbourg.

Sarkozy si Merkel au reafirmat sustinerea lor pentru Italia, "declarandu-se constienti ca o prabusire a economiei Italiei ar conduce inevitabil la sfarsitul euro, provocand o blocare a procesului de integrare europeana cu consecinte imprevizibile", conform unui comunicat al Guvernului italian.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri