Un nou pact de stabilitate la nivelul zonei euro, pregatit de Germania, Franta si Italia, prevede reglementari bugetare mai stricte si sanctiuni reale pentru tarile care nu le vor respecta, a declarat ministrul francez al Bugetului, Valerie Percesse, citata de Reuters.

Intrebata daca Franta, Germania si Italia pregatesc o varianta mai dura a Pactului de Stabilitate privind reglementarile pe buget, Pecresse a aratat ca pactul "nu se va aplica doar la nivelul celor mai mari trei economii ale zonei euro", informeaza Mediafax.

"Este vorba despre un nou pact de guvernanta pentru toata zona euro, guvernanta cu autoritati reale de reglementare si sactiuni adevarate", a declarat Pecresse la Canal+.

"Germania, Franta si Italia vor sa fie un motor al unei Europe mult mai integrate, mult mai solide si cu mecanisme corecte de reglementare. Zona euro se va indrepta progresiv catre o integrare mult mai solida", a aratat oficialul francez.

Surse apropiate guvernului german au declarat anterior ca liderii europeni pregatesc un nou pact de stabilitate pentru zona euro, care sa fie adoptat de urgenta, pentru a evita procesul indelungat si greoi necesar pentru modificarea tratatelor UE.

Pactul ar trebui sa cuprinda reglementari stricte privind deficitul bugetar, supravegherea si controlul bugetelor nationale din zona euro.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si