Fondul Monetar International (FMI) pregateste un imprumut record de pana la 600 miliarde euro pentru Italia, reprezentand aproape 40% din Produsul Intern Brut (PIB) al tarii, banii urmand sa fie pusi la dispozitia guvernului daca problemele tarii se vor agrava.
Fondul Monetar International (FMI) a aratat luni ca nu poarta discutii cu autoritatile italiene pentru un program de finantare, "turnand apa rece" pe speculatiile ca institutia de la Washington ar pregati un pachet de 600 miliarde euro pentru guvernul de la Roma, transmite Reuters, citat de Mediafax.

"Nu au loc discutii cu autoritatile italiene privind un program de finantare FMI", a declarat un purtator de cuvant al Fondului, raspunzand intrebarilor presei.

Premierul Mario Monti ar avea astfel la dispozitie o perioada de 12-18 luni pentru a implementa reformele fara a fi nevoit sa refinanteze datoria actuala a tarii, scrie cotidianul italian La Stampa, fara a preciza sursa informatiilor, potrivit Bloomberg, citat de Mediafax.

Guvernul ar trage fonduri prin aceasta linie de credit daca masurile de austeritate nu vor pune capat speculatiilor cu obligatiuni italiene, noteaza La Stampa.

Statul italian ar plati o dobanda de 4-5% pentru imprumut, potrivit ziarului.

Suma pusa la dispozitia Italiei ar fi de 400-600 miliarde euro, scrie La Stampa.

Limita maxima a intervalului reprezinta de aproape cinci ori Produsul Intern Brut al Romaniei, o treime din PIB-ul Frantei si aproximativ jumatate din cel al Spaniei. Suma este similara cu PIB-ul Olandei.

Datoria de stat a Italiei este de circa 1.900 miliarde euro.

Cel mai mare imprumut FMI in derulare, conditionat printr-un acord stand-by, este cel acordat Greciei, de 30 miliarde euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri