Spania a vandut joi obligatiuni de 3,75 miliarde de euro si Franta de 1,57 miliarde de euro, iar randamentele celor doua tari au scazut pentru a doua zi consecutiv, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

Euro s-a apreciat, iar actiunile europene si-au redus din pierderi.

Randamentul obligatiunilor pe cinci ani ale Spaniei a coborat cu 0,28 puncte, la 5,58%, pana la 10:30 ora Londrei, iar cel al obligatiunilor franceze pe zece ani cu 0,21 puncte, la 3,18%. Euro s-a preciat cu 0,4% in raport cu dolarul, in timp ce indicele Stoxx Europe 600 si-a temperat scadere de la 0,8% la 0,1%. Contractele futures pentru actiunile cotate in SUA si-a redus, de asemenea, declinul.

Spania a vandut joi obligatiuni pe cinci ani in valoare de 3,75 miliarde de euro, maximul vizat. Franta a vandut titluri pe zece ani in valoare de 1,57 miliarde de euro, potrivit Bancii Centrale de la Paris.

"Datoria suverana va ramane centrul atentiei pentru intreaga piata. Actiunea coordonata a bancilor centrale a fost bine primita de piata, dar faptul ca bancile centrale au considerat ca este necesara o astfel de masura confirma cat de serioasa este situatia finantarii bancilor", a declarat Gary Jenkins, sef de divizie la compania britanica Evolution Securities.

Costul asigurarii datoriei statelor europene impotriva riscului de neplata a scazut joi pentru a treia zi consecutiv, cu indicele Markit iTraxx SovX pentru Europa de Vest, pentru 15 state europene, in declin cu 0,08 puncte, la 359 puncte procentuale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Romania, printre cele mai atractive tari pentru noi centre de date