Parlamentul European a aprobat cresterea temporara a contributiei UE de la 85% la 95% pentru proiectele de dezvoltare regionala finantate din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) si Fondul Social European (FSE) pentru anumite state.
Conform unui comunicat al europarlamentarului Petru Luhan, pe lista statelor care vor beneficia de noua masura UE se afla si Romania, alaturi de Ungaria, Letonia, Portugalia, Grecia si Irlanda, potrivit Mediafax.

Practic, noul regulament adoptat prevede cresterea temporara cu 10 puncte procentuale a contributiei europene in proiectele comunitare.

"Daca pana acum cofinantarea Romaniei pe un astfel de proiect era de 15% din totalul sumei, de acum aceasta se reduce la 5%, restul de 95% urmand sa fie acoperiti de catre Uniunea Europeana. Este o masura care vine in ajutorul beneficiarilor si care doreste sa sprijine dezvoltarea regiunilor mai sarace si predispuse sa fie afectate in continuare de criza economica si financiara", a declarat Luhan, conform sursei citate.

Pentru a intra in vigoare, dupa ce a fost votat de Parlamentul European, acest Regulament va fi votat in Consiliul Uniunii Europene pe 6-7 decembrie.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri