Divizia de administrare de active a grupului britanic HSBC a lansat un nou fond pentru investitii pe pietele de capital "de frontiera", mai mici si cu lichiditate mai redusa in randul celor emergente, vizand inclusiv Romania, potrivit Wall Street Journal.

Fondul, care este deschis inca investitorilor, va prelua si activele de 170 de milioane de dolari ale fondului HSBC New Frontiers, lansat in februarie 2008, informeaza Mediafax.

Noul fond va avea o abordare pe termen lung si va viza emisiuni de actiuni in tari precum Qatar, Pakistan, Nigeria, Romania, Vietnam si Argentina.

O parte a investitorilor considera ca astfeld e state ofera profituri mai mari pe termen lung, chiar daca riscurile sunt mai ridicate.
Noul fond va fi administrat de managerul HSBC New Frontiers, Andrea Nannini, potrivit portalului britanic CityWire.

In ultimii trei ani, HSBC New Frontiers a avut un randament de 17%, in timp ce indicele MSCI EM (Emerging Markets) TR a urcat cu 89% (calculat in dolari).

Termenul "piete de frontiera" a fost introdus in 1992 de IFC, divizie a Bancii Mondiale, pentru a descrie o categorie de economii de piata din randul celor emergente. In timp ce pietele emergente sunt tari cu economii si burse care arata ca se afla in primele faze de evolutie catre nivelul din tarile dezvoltate, cele de frontiera reprezinta o subcategorie mai putin dezvoltata si cu piete mai putin lichide decat pietele emergente avansate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
38% din romani, multumiti de ultima interactiune cu sistemul medical