Remiterile emigrantilor catre tarile in curs de dezvoltare vor creste in acest an cu 8%, de la 325 miliarde de dolari anul trecut la 351 miliarde de dolari, potrivit unui raport publicat recent de Banca Mondiala (BM), citat de AFP, potrivit Mediafax.

Daca sunt incluse si platile realizate catre tarile in curs de dezvoltare, fondurile totalizeaza peste 406 miliarde de dolari.

Cei mai mari beneficiari de remiteri sunt India (58 miliarde de dolari), China (57 miliarde de dolari), Mexic (24 miliarde de dolari) si Filipine (23 miliarde de dolari), se arata in raportul lansat de BM la a cincea editie a Forumului Global privind Migratia.

"In pofida crizei economice globale, remiterile catre tarile in curs de dezvoltare au urcat cu circa 8% in acest an", a declarat Hans Timmer, director al BM responsabil de proiecte de dezvoltare.

Institutia internationala anticipeaza o majorare de 7,3% a platilor de acest fel in 2012 si de 7,9% in 2013.

Editia din acest an a forumului se desfasoara in Elvetia. Forumul Global privind Migratia a fost lansat in 2006 de fostul secretar general al ONU Kofi Annan pentru a imbunatati colaborarea internationala intre tarile de origine, destinatie si tranzit pentru emigranti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Trump vrea sa ii puna Chinei o noua piedica: Este plina de bani!