Secretarul Trezoreriei Statelor Unite, Timothy Geithner (foto), va efectua incepand de marti (6 decembrie) o vizita in Europa pentru a discuta cu oficiali ai tarilor din zona euro despre masurile de intarire a institutiilor din regiune, inaintea summit-ului crucial al UE referitor la solutiile anti-criza, transmite AFP, citata de Mediafax.

Geithner se va intalni in perioada 6-8 decembrie cu ministrul german de Finante Wolfgang Schauble, cu noul presedinte al Bancii Centrale Europene (BCE) Mario Draghi, cu presedintele francez Nicolas Sarkozy, precum si cu Mariano Rajoy si Mario Monti, noii premieri ai Spaniei si Italiei.

Liderii UE se vor reuni la finele saptamanii viitoare la Bruxelles, summit-ul fiind considerat unul de importanta cruciala pentru viitorul zonei euro.

Cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Nicolas Sarkozy vor consolidarea prerogativelor institutiilor europene in privinta controlului bugetelor nationale, prin modificarea tratatelor UE.

Merkel va merge luni la Paris pentru a prezenta, impreuna cu presedintele francez Nicolas Sarkozy, propunerile franco-germane de modificare a tratatelor UE.

Presedintele BCE Mario Draghi a transmis joi un mesaj important pietelor, indicand ca institutia este pregatita sa intervina mai agresiv pentru rezolvarea crizei, daca guvernele zonei euro vor subscrie propunerilor de integrare fiscala.

Sursa foto:
www.treasury.gov.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
The Economist: Sistemul de sanatate din Romania, cel mai slab din UE