Barclays Plc, a treia banca britanica dupa valoarea activelor, a raportat pentru anul trecut castiguri de 5,2 miliarde de lire sterline ( 9,2 miliarde de dolari), rezultate generate indeosebi de afacerile din afara Marii Britanii, informeaza BBCNews.

Astfel, profitul generat inainte de aplicarea taxelor a crescut cu 15 procente fata de anul 2004, in timp ce operatiunile din strainatate au reprezentat 40% din afecerile totale conform reprezentantilor bancii engleze.

“Am realizat un progres vizibil in 2005, iar acum ne concentram cu totii asupra unei cresteri sustinute pentru 2006 “, a declarat John Varley, directorul executiv al grupului bancar englez.

Pe de alta parte, divizia bancara din Marea Britanie a inregistrat o crestere modesta, veniturile sporind cu doar 8 procente pana la 2,44 miliarde de lire sterline.

Pentru acest an, grupul englez si-a bugetat investitii de 7 miliarde de lire sterline pentru cresterea numarului de sucursale. Totodata, oficialii englezi si-au manifestat multumirea fata de evolutia diviziei din Africa de Sud care a fost obtinuta in iulie anul trecut in urma achizitionarii Absa Group, cel mai mare creditor din tara africana. In acel moment, valoarea de piata a companiei a ajuns la 52,7 mld. euro, achizitia Absa fiind cea mai mare facuta de Barclays in strainatate.

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
RBS a fost amendata cu 612 mil. dolari