Grupul german E.ON a convenit vanzarea diviziei de electricitate din Bulgaria catre compania ceha Energo Pro, pentru 133 milioane de euro, motivul fiind, potrivit analistilor bulgari, reglementarea excesiva a pietei si atacurile politice.
E.ON Bulgaria opereaza reteaua de energie electrica din nord-centrul si nord-estul Bulgariei, relateaza Novinite, citata de Mediafax.

Grupul energetic german intentioneaza sa renunte pana in 2013 la active in valoare de 15 miliarde de euro la nivel mondial, din care a vandut deja de 9 miliarde de euro.

Energo Pro este specializata in productia de hidroenergie si de electricitate obtinuta din surse regenerabile. Compania ceha are o divizie in Bulgaria, care opereaza opt centrale hidroelectrice, fiind cel mai mare producator de astfel de energie din tara.

Presa din Bulgaria a comentat ca retragerea E.ON este motivata atat de noua strategie a grupului german de a restrange operatiunile din Europa in favoarea celor din Rusia si America Latina, cat si de reglementarea excesiva a pietei si amestecul guvernului.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri