Seful guvernului italian, Mario Monti, considera ca supravegherea de catre Uniunea Europeana si FMI a respectarii angajamentelor bugetare si a reformelor economice asumate de Italia este binevenita si o recomanda restului Europei, relateaza AFP, citat de Mediafax.
"Poate pentru ca am facut parte dintre cei care au exercitat supravegherea, intr-un domeniu delicat al pietei si concurentei, am tendinta sa o sustin. Este intotdeauna util sa existe evaluari obiective", a spus Monti.

Fostul comisar european a subliniat ca sugereaza ca acest tip de supraveghere sa aiba loc in toate tarile Uniunii Europene.

Referitor la Fondul Monetar International, Monti a indicat ca este vorba de o monitorizare incurajata de Italia si care va tine cont de faptul ca autoritatile de la Roma sunt pe cale si in mare parte au si aprobat planul de masuri economice.

Monitorizarea Italiei de catre UE si FMI a fost anuntata la inceputul lunii noiembrie, la incheierea summit-ului G20 de la Cannes.

Monti a declarat pe de alta parte ca Uniunea Europeana trebuie sa faca tot posibilul pentru a evita ca moneda euro, creata pentru a uni europenii, sa nu sfarseasca prin a-i diviza.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri