Grupul olandez ING a anuntat miercuri ca va inregistra un cost exceptional de 900 milioane euro - 1,1 miliarde euro in trimestrul al opatrulea pe un portofoliu de asigurari din Statele Unite, care ar putea fi exclus din oferta publica initiala a operatiunilor de asigurare din SUA, transmite Reuters.
ING vrea sa listeze operatiunile de asigurari si management al investitiilor prin doua oferte publice initiale, pentru a respecta conditiile impuse de Comisia Europeana in schimbul aprobarii ajutorului de stat primit de grupul financiar in 2008, in timpul crizei globale, conform Mediafax.

Actiunile ING au scazut miercuri la Amsterdam cu 2,6%, in timp ce indicele Stoxx Europe 600 al industriei asigurarilor este in urcare cu 0,8%.

Analistii s-au aratat surprinsi de anunt si de marimea provizionului inregistrat, insa au admis ca se incadreaza in proiectele ING de listare a operatiunilor.

Costurile suplimentare sunt determinate de numarul mai mare de clienti, fata de estimarile companiei, care au decis sa incaseze politele din portofoliul respectiv.

ING a mai inregistrat in ultimii ani astfel de provizioane pe operatiuni de asigurari - 975 milioane euro anul trecit si 343 milioane euro in 2009.

Grupul olandez mai are de restituit 3 miliarde euro plus 50% din ajutorul de stat si vrea sa efectueze platile aferente pana in luna mai a anului viitor.

Un purtator de cuvant al bancii a declarat ca provizionul nu va influenta termenele de restituire a ajutorului de stat, iar grupul a aratat ca rezultatele financiare ale bancii si ale operatiunilor de asigurari din Europa si Asia nu vor fi afectate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri