Presedintele Nicolas Sarkozy a indepartat definitiv ideea, luata in considerare pentru o perioada de timp, ca Franta sa adopte "regula de aur" inainte de alegerile prezidentiale din mai 2012, conform acordului stabilit la Bruxelles, relateaza AFP, preluat de Mediafax.
"Sa lasam sa treaca alegerile prezidentiale deoarece se pare ca nu exista un consens in Franta", a declarat seful statului francez in timpul unei conferinte de presa dupa prima zi a summitului european.

"Aceasta «regula de aur» va fi integrata in Constitutia fiecarui stat membru si este o regula ce va fi impusa fiecaruia dintre noi", a adaugat acesta.

"Am spus deja ce cred despre anumite forte politice, in special despre socialistii germani sau cei spanioli, doua partide care si-au realizat propria «regula de aur»", a repetat Sarkozy.

Aceasta "regula de aur" de revenire la un echilibru bugetar divizeaza de cateva luni in Franta fortele politice de dreapta si cele de stanga care refuza sa voteze propunerea Guvernului de a o integra in Constitutie deoarece stanga considera ca aceasta este o "capcana" lansata de dreapta cu cateva luni inainte de prezidentiale.

Voturile a o parte dintre deputatii si senatorii socialisti sunt indispensabile pentru adoptarea acestei masuri cu o majoritate calificata de trei cincimi a Parlamentului reunit in Congres.
Nicolas Sarkozy a relansat dezbaterea in favoarea propunerii franco-germane de a revizui tratatele europene.

In timpul unui discurs de la Toulon rostit saptamana trecuta, acesta a sustinut ca reforma trebuie adoptata "daca este posibil" inaintea alegerilor prezidentiale. In aceasta saptamana mai multi ministrii au sustinut un scenariu al unei eventuale convocari a Congresului inaintea scrutinului din 22 aprilie si 6 mai 2012.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri