Rezistenta Germaniei la criza datoriilor pare sa cedeze, dupa ce exporturile au inregistrat in octombrie cea mai mare scadere din ulltimele sase luni, in timp ce banca centrala a revizuit prognoza de crestere economica pentru anul urmator de la 1,8% la 0,6%, scrie Reuters, preluat de Mediafax.
Multe state din zona euro sunt in pericol de a intra in recesiune pana la sfarsitul anului, iar ritmul economiei Germaniei va incetini de asemenea, arata un raport anual al Ministerului Economiei.
Bundesbank a revizuit prognoza de crestere economica la o treime fata de cat anticipa in urma cu sase luni si sub estimarea de 1% inaintata de guvern.

"Criza finantelor publice din mai multe state ale zonei euro, incertitudinile care rezulta din aceasta si incetinirea economica generalizata pun presiune pe activitatea economica din Germania", potrivit bancii centrale.

Cu o crestere de 3% in acest an, cea mai mare economie a zonei euro a reprezentat un centru de stabilitate intr-o regiune afectata de criza datoriilor.

Liderii statelor europene, mai putin Marea Britanie au convenit vineri o integrare fiscala mai puternica, cu reguli bugetare mai stricte.

Chiar daca statele UE gasesc modalitati de a rezolva problemele imediate, membrii zonei euro se confrunta cu ani de austeritate si crestere scazuta, lasand Germania fara cerere pentru export, dependenta de pietele emergente si consumul intern.

Potrivit datelor ministerului, exporturile au scazut cu 3,6% in octombrie, fata de septembrie, cel mai mare declin incepand cu aprilie. Analistii consultati de Reuters anticipau un declin de numai 1%.

Importurile au inregistrat, de asemenea, cea mai mare scadere din ultimele sase luni, de 1%, in timp ce analistii se asteptau la un avans de 0,5%.

Foto: diplo.de


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri