Masurile legislative adoptate recent de Franta si Luxemburg privind aplicarea prevederilor comunitare referitoare la preluarea companiilor actioneaza impotriva circulatiei libere a capitalului, a declarat presei comisarul european pentru Piata Interna, Charlie McCreevy.

"Chiar daca masurile sunt conforme cu directiva europeana privind preluarile, consider ca sunt contrare ideii de libera circulatie a capitalului. Este un mesaj gresit in legatura cu deschiderea Uniunii Europene fata de noile investitii", a declarat McCreevy.

Dupa cum se stie, Parisul si Luxemburgul s-au pronuntat impotriva unei oferte de preluare, in valoare de 23 de miliarde de dolari, avansata de Mittal Steel pentru grupul siderurgic european Arcelor.
Autoritatile franceze vor sa acorde actionarilor companiilor care fac obiectul unor preluari ostile dreptul de a cumpara noi participatii la pret redus, ceea ce ar face preluarea mai costisitoare.

La randul sau, Parlamentul din Luxemburg a adoptat, la inceputul acestei luni, o prevedere ce permite conducerii grupului Arcelor sa ia masuri de aparare fata de oferta inaintata de Mittal Steel, fara consultarea prealabila a actionarilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri