Presedintele Rezervei Federale, Ben Bernanke, le-a dat asigurari senatorilor Partidului Republicani ca banca centrala a SUA nu intentioneaza sa acorde ajutoare bancilor europene in contextul crizei datoriilor de stat, au declarat pentru Bloomberg doi oficiali participanti la intalnire.
Senatorul republican Bob Corker a afirmat ca Bernanke a fost "foarte clar", in timpul discutiilor purtate in spatele usilor inchise, in privinta faptului ca Fed nu are intentia de a interveni pentru salvarea institutiilor financiare europene, potrivit Mediafax.

Colega sa Lindsey Graham a precizat ca Bernanke a aratat ca "nu are intentia sau autoritatea de a salva tari sau banci".

Cei doi senatori au vorbit cu presa dupa o ora de discutii intre senatorii republicani si Bernanke.

Fed s-a aflat luna trecuta in fruntea actiunii coordonate a sase mari banci centrale, de a reduce cu 0,5 puncte procentuale costul finantarilor de urgenta in dolari acordate de banca centrala a SUA bancilor internationale prin linii de credit swap. Comentariile lui Bernanke arata ca Rezerva Federala nu va lua masuri dincolo de aceasta actiune.

"Am plecat cu certitudinea ca Bernanke nu are niciun fel de intentie sa creasca implicarea SUA in criza", a afirmat Corker.

Pe de alta parte, presedintele Fed a spus in timpul discutiilor ca "ceea ce se intampla in Europa ar putea afecta, evident, economia SUA", a precizat Graham.

Senatorul republican Orrin Hatch sustine ca Bernanke parea "foarte ingrijorat" de criza din Europa.

Bob Corker a adaugat ca Bernanke ar fi respins ideea ca SUA va oferi fonduri suplimentare FMI pentru a combate criza din Europa.

"Ne-am bucurat sa auzim asta", a aratat Corker, membru al Comisiei bancare din Senatul SUA.

Bernanke a fost numit presedinte al Fed in 2006, de administratia George W. Bush, insa a pierdut intre timp sprijinul unui numar semnificativ de membri ai Partidului Republican, inclusiv a principalilor candidati care doresc sa concureze cu presedintele Barack Obama la alegerile din 2012. Fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor Newt Gingrich, unul dintre posibilii candidati republicani la presedintie, a declarat in noiembrie ca Bernanke "reprezinta o mare parte" din problemele economiei si "ar trebui concediat cat mai urgent".

Bernanke a castigat anul trecut un al doilea mandat de patru ani la sefia Fed, inregistrand insa in Senat un numar record voturi "impotriva" fata de o astfel de nominalizare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri