Agentia Fitch Ratings a retrogradat la nivelul "negativ" de la "stabil" perspectiva datoriei pe termen lung a Frantei, mentinand insa nivelul "AAA", informeaza AFP, potrivit Mediafax.
"Perspectiva negativa inseamna ca exista putin peste 50% sanse de scadere a ratingului in urmatorii doi ani", precizeaza Fitch.

"Comparativ cu alte state din zona euro notate cu AAA, Franta este cea mai expusa la o intensificare a crizei", apreciaza Fitch.

Cu toate acestea, mentinerea ratingului "AAA" pentru Franta se datoreaza "economiei bogate si diversificate, institutiilor politice, publice si sociale eficiente si flexibilitatii in materie de finantare", subliniaza Fitch Ratings.

Urmeaza inca sase tari din zona euro


Agentia Fitch intentioneaza sa retrogradeze ratingul datoriilor publice a sase state din zona euro - Spania, Italia, Belgia, Slovenia, R.Cipru si Irlanda, transmite AFP.

Ratingul datoriilor publice ale acestor state urmeaza sa fie diminuat pana in ianuarie, a precizat Fitch. Aceste state aveau deja perspective negative.

Fitch a explicat ca va examina separat eforturile intreprinse de aceste tari, subliniind insa ca "natura sistemica" a crizei din zona euro are efecte adverse asupra stabilitatii economice si financiare in intreaga regiune.

Toate aceste tari sunt clasate la categoria "investitii", ceea ce inseamna ca sunt debitori relativ siguri. In prezent, aceste tari au urmatoarele cotatii: Spania "AA-", Italia "A+", Belgia "AA+", Irlanda "BBB+", Slovenia "AA-", iar R.Cipru "BBB".


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri