Avionul F-35, al celor de la Lockheed Martin, a castigat licitatia in fata celor de Boeing (F-18 Super Hornet) si Eurofighter GmbH, potrivit Bloomberg.

Compania americana va livra 42 de aeronave de acest tip, a declarat ministrul apararii Yasuo Ichikawa.

Noile avioane vor inlocui vechiul Boeing F4, model ce a fost asamblat in Japonia in 1981.Conform datelor de pe site-ul Ministerului Apararii, Japonia detinea pe 31 martie un numar de 362 de avioane de vanatoare.

Lockheed Martin va incepe sa livreze avioane Japoniei in 2016, a mentionat Steve O’Bryan, vicepresedintele in cadrul companiei.

Japonia va plati 114 milioane dolari (8,9 miliarde yeni), pentru fiecare aparat, iar costul total pentru achizitia, operarea si intretinera celor 42 de avioane este estimat la 1600 miliarde yeni in urmatorii 20 de ani, a declarat Masaki Fukusawa, directorul diviziei de aeronautica .

Statele Unite sunt cel mai mare client al Lockheed Martin, cu o comanda pentru 2440 de avioane, intr-un proiect ce valoreaza 382 miiarde dolari.

Compania mai detine contracte pentru 700 de aeronave F-35 petru tari precum: Italia, Olanda, Turcia, Norvegia, Danemarca, Canada si Israel.

Contractul prevede ca avioanele sa fie asamblate in Japonia, de catre Mitsubishi Heavy Industries, IHI Corp si Mitsubishi Electric.

Sursa foto: Lockheed Martin


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Un nou avion de lupta franco-german va inlocui Rafale si Eurofighter
Setari Cookie-uri