Magazinele din Grecia au avut cele mai slabe vanzari de Craciun din ultimul deceniu, dupa o scadere de 30% fata de rezultatele inregistrate anul trecut in perioada de dinaintea sarbatorilor de iarna, din cauza efectelor crizei economice asupra increderii consumatorilor,potrivit Mediafax.

"Noua din zece greci au fost mai putin generosi, din cauza necesitatilor. Retailerii au avut de indurat o atmosfera trista de Craciun, care le-a macinat orice optimism de dinaintea sarbatorilor", a anuntat asociatia retailerilor eleni (ESEE), citata de Reuters.

Scaderea puternica a vanzarilor a sfidat reducerile de preturi practicate la scara larga de retaileri inaintea Craciunului.

Reducerea salariilor si pensiilor, accelerarea inflatiei si recesiunea economica, aflata deja in al patrulea an, au avut un impact negativ puternic asupra nivelului de trai si cheltuielilor de consum in Grecia.

Vanzarile de imbracaminte si incaltaminte au scazut cu 40%, cele de aparatura electrica si electrocasnica cu 30%, in timp ce pe sectorul alimentelor si bauturilor declinul a fost de 15% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Sursa foto : freedigitalphotos.net


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
MAE, atentionare de calatorie pentru Grecia: ploi torentiale si vant