Costul imprumuturilor pe termen scurt ale Italiei a scazut la jumatate datorita optimismului investitorilor generat de noul program de austeritate al guvernului de la Roma si de finantarea ieftina obtinuta recent de bancile din zona euro de la Banca Centrala Europeana(BCE).
Trezoreria italiana a vandut titluri pe termen de sase luni la un randament mediu de 3,25%, in scadere de la nivelul record de 6,5% inregistrat cu o luna in urma, informeaza Mediafax.

Analistii au avertizat insa ca tensiunile ar putea reaparea cu usurinta pe piete si au indicat ca un nou test va avea loc joi, camd Italia va scoate la vanzare obligatiuni pe termen lung in valoare de pana la 8,5 miliarde de euro.

"In ultima luna au avut loc multe schimbari. Guvernul a obtinut un vot de incredere pentru programul de austeritate, iar BCE a actionat pentru sustinerea bancilor", a declarat un trader de obligatiuni.

Cererea de titluri pe sase luni a fost de 1,69 ori oferta, fiind in crestere de la 1,5 ori in noiembrie.

Emisiunea de titluri este prima din Italia dupa ce BCE a oferit bancilor din zona euro imprumuturi in valoare totala de 490 miliarde de euro, pe termen de trei ani, pe 21 decembrie.

Incertitudinile legate de cat din aceste fonduri vor fi folosite la achizitia de obligatiuni suverane au afectat randamentele obligatiunilor Italiei si Spaniei.

Randamentul obligatiunilor italiene pe termen de 10 ani a revenit peste 7% in aceasta saptamana, diferenta fata de obligatiunile germane de referinta fiind de peste 5 puncte procentuale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri