Ministerul Economiei din Belgia a cerut autoritatilor antimonopol sa inceapa o investigatie dupa ce producatorii Anheuser-Busch InBev (AB InBev) si Alken Maes, parte a grupului Heineken, au cescut cu aproximativ 6% pretul berii, transmite Reuters.

Cererea vine la numai cateva zile dupa ce AB InBev si Alken Maes au anuntat ca vor majora preturile pentru berea la sticla si doza vanduta angro, invocand costuri mai ridicate pentru energie, personal si materii prime, informeaza Mediafax.

AB InBev intentioneaza sa creasca pretul cu 5,9% de la inceputul lunii martie anul urmator, in timp ce Alken Maes a anuntat o majorare de circa 6% de la 12 martie.

"Vom cere autoritatilor pentru concurenta sa cerceteze daca este o situatie de cartel al preturilor sau concurenta neloiala", a declarat un purtator de cuvant al ministrului Economiei.

AB InBev a afirmat ca nu au existat consultari cu producatorii concurentii in privinta cresterii preturilor.

"Informatiile legate de structura preturilor si costurilor este sensibila si nu este niciodata discutata sau transmisa concurentilor", se spune intr-un comunicat AB Inbev Belgia.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
DNA i-ar fi transmis lui Liviu Dragnea data la care va fi audiat