Constructorul aeronautic european Airbus SAS a anuntat, joi, semnarea unui parteneriat industrial in valoare de un miliard de dolari cu industria aeronautica sud-coreeana, referitor la participarea la programul Airbus A350, informeaza AFP.

Acest acord incheiat cu grupul de stat Korea Aerospace Industries (KAI), prevede dezvoltare si productia in comun a anumitor componente din aripile si fuselajul viitorului Airbus A350, avand o valoarea potentiala de un miliard de dolari pentru partea sud-coreeana. Este prima noastra participare la un proiect international de avion de pasageri, a informat purtatorul de cuvant de la KAI, Lee Myeong-Hwang.

Acordul a fost semnat cu prilejul Salonului aeronautic de la Singapore, ocazie cu care grupul sud-coreana a primit si un al doilea contract in valoare de 80 milioane dolari referitor la furnizarea de piese pentru fuselajul aparatelor Airbus A321 pana in 2010. KAI produce inca din 1998 elemente din fuselajul si aripile aparatelor Airbus din seriile A320 si A330/A340.

Pentru programul A350, constructorul european Airbus s-a asociat deja cu reprezentanti ai industriei aeronautice din Rusia, avand in vedere sa includa in program si China, tara careia i-a promis ca ii va incredinta aproximativ cinci procente din programul A350. Pentru aceasta primavara este asteptata semnarea unui parteneriat industrial intre Airbus si China Aviation Industry (reprezentand firmele AVIC I si AVIC II).

Avionul Airbus A350 este destinat sa concurez direct cu modelul B 787 Dreamliner al grupului aeronautic american Boeing Co. Programul A350 va presupune investitii de aproximativ cinci miliarde euro, urmand ca primul aparat sa intre in serviciu in anul 2010, la doi ani insa dupa ce B 787 Dreamliner va aparea pe piata. Airbus a primit deja 176 de comenzi pentru A350 din partea a 13 companii aeriene.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri