Autoritatile din Statele Unite sunt pe cale sa ia masuri legale impotriva bancii elvetiene Wegelin, acuzata de evaziune fiscala.

Negocierile au atins un nivel critic, iar rezultatul depinde de modul in care procurorii, Departamentul de Stat si Trezoreria americana se pun de acord sa rezolve aceasta problema, potrivit Fox Business.

Wegelin este una dintre cele mai vechi banci cu capital privat integral din Elvetia. Daca va fi pusa sub acuzare atunci traditia secretului bancar care dateaza din Evul Mediu va primi o lovitura puternica.

Pe de alta parte, va fi un pas inainte in lupta oficialilor americani cu procesul de evaziune fiscala prin intermediul bancilor din Elvetia.

Totul a inceput cu investigatia de la UBS din 2007, care a dus la acuzarea mai multor clienti si bancheri de evaziune fiscala.

Departamentul de justitie din Statele Unite a strans probe ce implica 11 banci elvetiene implicate in procesul de evaziune fiscala. Printre ele cele mai importante sunt Credit Suisse si Basler Kantonalbank.

In paralel, oficialii guvernului elvetian si ai autoritatii fiscale din Statele Unite negociaza un intelegere privind alte 300 de banci in privinta serviciilor de private banking care permit neplata taxelor.

Wegelin a confirmat in urma cu o saptama ca trei dintre angajatii sai au fost pusi sub acuzare intr-un tribunal din Manhattan.

In 2009, UBS a platit 780 milioane dolari pentru renuntarea la acuzatia ca a ajutat mii de clienti din State Unite sa ascunda 20 de miliarde dolari. Ulterior UBS a denuntat numele a 4450 de clienti care au apelat la serviciile sale. 4700 de persoane care au facut evaziune fiscala au fost descoperite in urma procesului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri