Economia germana s-a contractat cu 0,25% in trimestrul al patrulea (T4) al anului trecut fata de trimestrul anterior, dand primele semne de oboseala din cauza crizei datoriilor de stat.
Per ansamblul intregului an 2011, economia Germaniei a crescut insa cu 3%, potrivit datelor oficiale preliminare prezentate miercuri, preluate de Reuters si citate de Mediafax.

Cresterea economica anuala a incetinit de la 3,7% in 2010, cea mai buna cifra inregistrata dupa reunificare, iar economia germana a depasit ca performante majoritatea economiilor din zona euro pe parcursul anului trecut, datorita exporturilor si cererii interne solide.

"Germania nu se poate izola de tensiunile din zona euro. In plus, sectorul exporturilor trece printr-o perioada dificila, pe fondul scaderii cererii la nivel global. Un nou trimestru de contractie si recesiunea tehnica sunt posibile. Totusi, daca nu vom asista la o escaladare a crizei datoriilor de stat, economia germana a trrebui sa creasca in 2012, estimam cu 0,5%", comenteaza economitul sef al VP Bank, Joerg Zeuner.

Economia germana si-a revenit rapid dupa criza financiara globala din 2008-2009 datorita exporturilor solide, insa a inceput sa piarda din avant anul trecut, din cauza crizei datoriilor de stat din zona euro, care a afectat parteneri comerciali cheie din regiune.

Germania obtine 28% din PIB prin exportul de produse, marfuri si servicii catre UE si Elvetia, si numai 2,5% din PIB din exporturi catre China, observa Berenberg Bank intr-un raport.

Bundesbank anticipeaza o crestere economica de 0,6% pentru acest an, in timp ce prognoza oficiala a guvernului este de 1%.


Sursa imagine: sxc.hu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri