Profitul net al Citigroup, a treia mare banca americana in functie de active, a crescut anul trecut cu 6,4%, de la 10,6 miliarde de dolari in urma cu un an la 11,3 miliarde de dolari, transmite Bloomberg.
Citigroup a obtinut profit pentru al doilea an consecutiv, dupa ce in 2008 si 2009 a inregistrat pierderi cumulate de 29,3 miliarde de dolari si a primit sprijin financiar de 45 miliarde de dolari din partea guvernului american, pe care l-a rambursat ulterior, noteaza Mediafax.

Veniturile au scazut cu 9,5%, de la 86,6 miliarde de dolari la 78,4 miliarde de dolari, in mare parte din cauza reducerii activelor diviziei Citi Holdings cu 90 de miliarde de dolari, la 269 miliarde de dolari.

In trimestrul al patrulea, profitul net a scazut cu 11%, de la 1,31 miliarde de dolari la 1,17 miliarde de dolari, fiind sub asteptarile analistilor care anticipau o crestere, ca urmare a scaderii veniturilor din tranzactii cu actiuni si obligatiuni.

Veniturile grupului au coborat cu 7%, de la 18,4 miliarde de dolari la 17,2 miliarde de dolari.

Directorul general al grupului, Vikram Pandit, a declarat ca mediul macroeconomic a afectat pietele de capital, iar Citigroup va continua sa isi adapteze afacerile la conditiile existente.

Profit record pentru Wells Fargo

Profitul net al Wells Fargo, cea mai mare banca din SUA dupa valoarea de piata, a crescut cu 28% anul trecut, de la 12,36 miliarde de dolari in 2010 la nivelul record de 15,87 miliarde de dolari.

In schimb, veniturile au scazut cu 5%, de la 85,2 miliarde de dolari in 2010 la 81 miliarde de dolari, potrivit raportului financiar al grupului.

Pentru trimestrul al patrulea, Wells Fargo a raportat, de asemenea, un profit record, de 4,1 miliarde de dolari, in crestere cu 20% de la 3,4 miliarde de dolari in 2010. Rezultatul a depasit asteptarile analistilor, sustinut de afacerile ipotecare, a anuntat banca, citata de Bloomberg.

Profitul pe actiune a fost de 73 de centi, peste estimarea de 72 de centi a analistilor.

"Banca este bine pozitionata sa castige in continuare cota de piata si sa-si creasca portofoliul de credite", a scris intr-o nota Joseph Morford, analist la RBC Capital Markets.

Incetinirea cresterii economice, dobanzile scazute si pietele de capital volatile au afectat veniturile marilor banci americane, determinandu-le sa diminueze costurile si sa caute alte surse de venit.

Directorul general al Wells Fargo, John Stumpf, vrea sa elimine costuri de 1,5 miliarde de dolari pana la sfarsitul acestui an.

Wells Fargo este cea mai valoroasa banca din SUA dupa ce actiunile au scazut cu numai 11% anul trecut, iar cele ale rivalilor au avut corectii mai severe.

Wells Fargo are o valoare de piata de 156,1 miliarde de dolari, fata de 136,5 miliarde de dolari in cazul JPMorgan, cea mai mare banca dupa active, si peste valoarea insumata a Goldman Sachs, Morgan Stanley si Bank of America, potrivit Bloomberg.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri