Standard & Poor's (S&P) nu anticipeaza retrogradarea Germaniei de la AAA in acest an, chiar daca tara ar intra in recesiune, a declarat un analist al agentiei pentru cotidianul Bild, preluat de Reuters.

"Consideram ca Germania este intr-o pozitie solida si ar trebui sa treaca peste o eventuala recesiune in acest an fara sa riste retrogradarea", a declarat Moritz Kraemer, director al S&P pentru Europa, citat in editia de miercuri a Bild, informeaza Mediafax.

S&P a retrogradat vineri ratingurile a noua state din zona euro, coborand inclusiv calificativele maxime AAA ale Austriei si Frantei cu o treapta, la AA+. Germania este singura tara neafectata de decizia agentiei, celelalte trei tari ramase cu rating AAA suferind modificarea perspectivei la negativa.

S&P a coborat luni si ratingul Fondului European de Stabilitate Financiara de la AAA la AA+, deoarece mecanismul este garantat de statele cu nota AAA din zona euro, acum in numar de patru.

Economia germana a evitat in mare parte impactul crizei datoriilor de stat din zona euro, reusind o crestere de 3% anul trecut datorita exporturilor si consumului intern. Totusi, PIB-ul Germaniei a scazut cu aproximativ 0,2% in trimestrul al patrulea fata de cel anterior.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Dupa refuzul UE, balcanii occidentali vor sa creeze o piata regionala