Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) estimeaza pentru anul trecut un profit realizat de peste 800 de milioane de euro, dupa investitii record de 9 miliarde de euro, aflate in crestere usoara fata de anul anterior, a anuntat miercuri institutia financiara, citata de Reuters.
Profitul net va fi mai redus decat profitul realizat, in principal din cauza valorii mai mici a pachetelor de actiuni detinute, scrie Mediafax.

Creditele neperformante ale bancii au scazut anul trecut la 2,6% din portofoliul de imprumuturi, de la 2,9% in 2010.

Investitiile de anul trecut au inclus o majorare de 10%, la un miliard de euro a fondurilor pentru tarile aflate in faza de inceput a tranzitiei, zece din cele mai sarace tari din regiune, precum Mongolia, Tadjikistan si Armenia.

BERD isi va extinde activitatea in nordul Africii in acest an. Tunisia si Iordania au devenit membri BERD la sfarsitul anului trecut si, alaturi de Egipt si Maroc, deja actionari, urmeaza sa primeasca investitii din partea bancii.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri