Ultimii ani au fost de mare succes pentru Roubini. Mass-media din lumea intreaga a oferit spatii largi previziunilor sale despre criza devenind astfel unul dintre cei mai cunoscuti economisti la ora actuala. Pretul? Cam trei sferturi din timp este pe drumuri si este necasatorit, scrie publicatia The Globe and Mail.
„ Imi petrec trei sfeturi din timp calatorind. Bineinteles, totul vine din interior. Faci alegeri, compromisuri. Poti avea foarte mare succes pe plan profesional, dar viata ta personala ramane in umbra. Nu le poti avea pe toate”, afirma Roubini intr-un interviu pentru The Globe and Mail.

Pentru ca este mai mereu pe drumuri, Roubini se descrie ca fiind un „nomad global si tigan”.

„Sunt nascut in Turcia, am crescut in Israel si Italia si acum stau la New York. Anul trecut am vizitat fiecare continent in afara de Antartica. Dar oriunde ma duc, invat”.

Si pentru ca isi petrece foarte mult timp in avioane si hoteluri, in timpul liber prefera sa nu foloseasca masina, barca sau avionul.

„In timpul liber, port blugi. Imi plac cultura, artele vizuale, literatura. Singurele lucruri pe care cheltuiesc destul de mult sunt cele de arta contemporana, dar, de obicei, cumpar artisti tineri, inainte chiar ca acestia sa aiba expozitii in galerii. Ma duc in studiourile lor. Este o pasiune, nu o investitie”, mai spune economistul.

Cat despre previziunile economice, mai exact despre posibilitatea aparitiei unei „furtuni perfecte”, Roubini crede ca sansele sunt aproape de 50% ca acest lucru sa se intample, dar nu in acest an, ci in 2013, 2014 sau 2015.

Exista si un lucru care a putea opri aceasta furtuna perfecta: "ca lumea intreaga sa schimbe felul in care actioneaza in economie", adauga economistul.

Nouriel Roubini a vorbit pentru prima data despre furtuna pefecta in vara anului trecut, aceasta expresie reprezentand o situatie care s-ar putea forma prin combinarea problemelor fiscale din SUA, incetinirea ritmului de dezvoltare din China, restructurarea datoriilor suverane in Europa si stagnare in Japonia.

Sursa foto: Agerpres.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri