Economia Marii Britanii s-a contractat cu 0,2% in trimestrul al patrulea al anului trecut, au anuntat autoritatile britanice, starnind temeri ca tara ar putea intra din nou in recesiune, potrivit cotidianului Financial Times, informeaza Mediafax.
Biroul National de Statistica a anuntata ca PIB s-a contractat cu 0,2%, usor peste estimarea de 0,1% a economistilor consultati de Reuters.

Date separate, din industria bancara, au aratat o scadere puternica a creditarii catre companii nefinanciare in decembrie, dupa cresterea din noiembrie.

Potrivit Asociatiei Bancherilor Britanici, creditarea pentru companiile care formeaza coloana vertebrala a economiei britanice a coborat cu 2,3 miliarde de lire sterline in decembrie, peste media de 500 de milioane de lire a precedentelor sase luni.

"Cererea pentru finantare din partea industriei ramane redusa, intrucat temerile economice si lipsa increderii afecteaza planurile de imprumut, mai ales in sectoarele industriei prelucratoare si constructiilor", potrivit asociatiei bancherilor.

Depozitele au crescut cu 16 miliarde de lire in 2011, au notat bancherii, jumatate fata de avansul din anul anterior.

Sectorul serviciilor, cu cea mai mare pondere in economia britanica a stagnat in trimestrul al patrulea, potrivit datelor anuntate miercuri.

Constructiile au scazut cu 0,5%. Industria prelucratoare a coborat cu 0,9%, iar utilitatile cu 4,1%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri