Rezerva Federala (FED) a Statelor Unite a luat miercuri decizia istorica de a stabili o tinta de inflatie, de 2%, o victorie a presedintelui Ben Bernanke care aduce politica bancii centrale americane mai aproape de cea a celorlalte mari institutii de profil din lume, scrie Mediafax.
Banca centrala americana a aratat, in prima sa declaratie privind obiectivele si strategia sa pe termen lung, ca nu este indicat sa stabileasca o tinta fixa pentru rata somajului, intrucat piata muncii nu este influentata in mare masura de factori monetari, relateaza Reuters.

Ținta de inflatie de 2% corespunde, pe termen lung, cu mandatul bancii centrale, se arata intr-un comunicat al Fed, care adauga ca obiectivul va contribui la mentinerea "ferm ancorate" a asteptarilor legate de inflatie.

"Comunicarea publica clara a acestui obiectiv referitor la inflatie ajuta la mentinerea ferm ancorate a asteptarilor privind in flatia, contribuind astfel la stabilitatea preturilor si la dobanzi moderate pe termen lung, imbunatatind capacitatea Fed de a promova dezvoltarea pietei muncii in fata unor probleme economice majore", explica Fed.

Anuntul Fed face parte din campania lui Bernanke de a imbunatati comunicarea, initiativa avand rolul ca institutia sa poata controla mai eficient cresterea economica si inflatia.

Scepticii, mai ales din randul democratilor din Congres, s-au declarat in trecut ingrijorati ca o astfel de tinta va plasa pe planul al doilea un alt mandat al Fed, de sustinere a pietei muncii.

Rezerva Federala a anuntat totodata ca obiectivele pe termen lung ale institutiei vor fi reafirmate sau modificate anual in ianuarie.

Fed a anuntat tot miercuri ca va mentine dobanda de politica monetara aproape de nivelul zero pana cel putin la sfarsitul anului 2014, in conditiile unei redresari fragile a economiei americane.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri