Grecia trebuie sa incetineasca ritmul de reducere a deficitului bugetar si sa accelereze implementarea reformelor structurale, printre care s-ar putea numara scaderea salariului minim si taierea bonusurilor de sarbatori in sectorul privat, a declarat seful misiunii FMI in Grecia, Poul Thomsen, scrie Mediafax.
Thomsen a afirmat, pentru ziarul Kathimerini, preluat de Reuters, ca cel de-al doilea acord de finantare externa a Greciei, negociat de institutiile financiare internationale, guvernul de la Atena si creditorii privati ai statului elen, trebuie sa se concentreze pe reforme rapide pentru a creste competitivitatea economica.

"Va trebui sa incetinim putin in privinta ajustarilor fiscale si sa ne miscam mai repede, mult mai repede, in implementarea reformelor", a spus oficialul.

El a precizat sa Grecia, Comisia Europeana si FMI vor finaliza in cateva zile negocierile privind noul acord.

"Discutiile privind programul se vor incheia foarte curand, este o chestiune de cateva zile", a aratat Thomsen.

Printre reformele vizate, Grecia ar putea fi nevoita sa reduca salariul minim si sa taie bonusurile de sarbatori in sectorul privat, a adaugat oficialul FMI.

Totodata, el a aratat ca, inainte de semnarea noului acord, FMI vrea asigurari de la principalele partide politice din Grecia ca vor respecta elementele de baza din program indiferent de rezultatul alegerilor din acest an.

Thomsen a reiterat pozitia FMI ca ar putea fi necesar ca creditorii Greciei din sectorul public sa participe la restructurarea datoriei de stat alaturi de cei din sectorul privat. Oficialul considera ca bancile grecesti nu ar trebui nationalizate in cadrul masurilor de recapitalizare.

1. Credeti ca este normal ca FMI sa se amestece in sectorul privat din Grecia?



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri