Statele Unite au adaugat trei companii din Romania pe lista entitatilor vizate de sanctiuni pentru trafic de droguri si legaturi cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), informeaza AFP.

Cele trei companii, Geleri Import Export, Gelro Impex si Mega Group, sunt inregistrate in Romania, precizeaza Departamentul american al Trezoreriei, adaugand ca activele din SUA ale celor trei entitati au fost blocate, scrie Mediafax.

Cele trei companii sunt suspectate de legaturi cu Zeyneddin Geleri, considerat "un membru de rang inalt al PKK". Acesta, doi cetateni turci care locuiesc in R.Moldova si unul care locuieste in Romania au fost adaugati si ei pe "lista neagra" a Trezoreriei americane.

Cei patru sunt suspectati ca fac parte dintr-o retea de trafic de droguri coordonata din Romania care se foloseste de cele trei companii sanctionate pentru desfasurarea de activitati ilegale in Europa.

Considerat organizatie terorista de SUA si UE, PKK actioneaza in sud-estul Turciei, militand pentru independenta regiunilor majoritar kurde.

Sursa foto: freedigitalphotos.net


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Imbarcare prin recunoastere faciala in SUA: 500 pasageri in 20 minute