Cadillac va fi construit in Suedia

General Motors, liderul mondial al producatorilor auto, a confirmat ca va construi noul model de clasa medie Cadillac BLS la fabrica Saab din Suedia, care in prezent inregistreaza pierderi.

Masina urmeaza a fi destinata exclusiv pietei europene, nefiind comercializata pe continentul nord-american, a declarat presedintele GM Europe, Carl-Peter Forster.

Premiera o constituie faptul ca modelul va fi primul Cadillac din istoria companiei americane care va gazdui sub capota un motor diesel, foarte pe placul cumparatorului de pe Batranul Continent.

Angajatii fabricii Saab sunt foarte incantati de decizia americanilor, chiar daca nu vor mai produce automobilul suedez in aceeasi proportie.

Fabrica Saab - Trollhaettan s-a aflat pana in prezent intr-o situatie asemanatoare cu ruleta ruseasca, destinul ei atarnand de un singur cuvant al "greilor" din Detroit.

Bucuria unora constituie disperarea altora: fabrica Opel - Ruesselsheim pierde astfel cursa pentru favorurile GM.

Desi pentru angajatii Saab este momentul sa deschida sampania, suedezii sunt de parere ca nu au motive sa se bucure decat pe jumatate, intrucat un lucru este sigur: Saab nu reuseste sa iasa la lumina si are zilele numarate.

Ani de-a randul Saab s-a luptat cu BMW, Mercedes-Benz si Jaguar in segmentul auto premium, insa nu a reusit sa fie prea convingator.

General Motors incearca sa faca din Cadillac avanpostul grupului american in Europa, la fel cum Toyota a transformat Lexus in calul de bataie al vanzarilor in Statele Unite.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri