Profitul net al Deutsche Bank, cea mai mare banca din Germania, a crescut anul trecut cu 80%, de la 2,3 miliarde de euro in 2010 la 4,23 miliarde de euro, ca urmare a avansului veniturilor nete din dobanzi, a anuntat grupul.

Veniturile nete din dobanzi au urcat cu 12%, de la 15,6 miliarde de euro la 17,4 miliarde de euro, in timp ce alte venituri au urcat cu 73%, la 1,3 miliarde de euro, iar pierderile diviziei de investitii de capital s-au redus de la doua miliarde de euro la 264 milioane de euro, se arata in raportul financiar al Deutsche Bank, citat de Mediafax.

In trimestrul al patrulea, banca a anuntat o scadere a profitului cu 76%, de la 600 milioane de euro in ultimele trei luni din 2010 la 147 milioane de euro anul trecut, din cauza rezultatelor mai slabe ale diviziei de trading si a reevlauarii in scadere a unor active, potrivit Bloomberg.

Rezultatul din ultimul trimestru s-a situat sub asteptarile analistilor consultati de Bloomberg, de 556 milioane de euro.

Directorul general al bancii, Josef Ackermann, al carui mandat urmeaza sa se incheie in mai, a renuntat in noiembrie la obiectivul ca Deutsche Bank sa anunte un profit anual record, din cauza intensificarii crizei.

Seful diviziei de investitii, Anshu Jain, care va prelua conducerea bancii in acest an impreuna cu Juergen Fitschen, a declarat saptamana trecuta ca 2012 a inceput usor mai bine decat s-a incheiat anul trecut.

Deutsche Bank a renuntat in noiembrie la obiectivul de a raporta un profit de 10 miliarde de euro pentru anul trecut si a anuntat desfiintarea a 500 de locuri de munca.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si