Profitul net al grupului american Coca-Cola a scazut anul trecut cu 27%, la 8,6 miliarde de dolari, de la 11,86 miliarde de dolari in 2010, cand rezultatul a fost influentat de un castig exceptional din preluarea operatiunilor de imbuteliere ale companiei Coca-Cola Enterprises din America de Nord.

Castigul pe actiune a scazut in intervalul analizat de la 5,06 dolari la 3,69 dolari. In 2010, rezultatul pe actiune a inclus un profit exceptional de 1,74 dolari pe titlu, rezultat in principal din preluarea operatiunilor din America de Nord ale Coca-Cola Enterprises, potrivit raportului financiar al grupului, relateaza Mediafax.

Veniturile celui mai mare producator de bauturi racoritoare din lume au urcat anul trecut cu 33%, de la 35 miliarde de dolari la 44,5 miliarde de dolari.

Pentru trimestrul al patrulea, Coca-Cola a raportat rezultate peste asteptarile analistilor si a anuntat un nou program de reducere a costurilor, potrivit Reuters.

Profitul net a fost in trimestrul al patrulea de 1,65 miliarde de dolari, sau 72 de centi pe actiune, in scadere de la 5,77 miliarde de dolari, sau 2,46 centi pe actiune, in ultimele trei luni ale anului anterior. Rezultatul din ultimul trimestru al anului 2010 a fost influentat de contabilizarea in aceasta perioada a castigului exceptional din preluarea operatiunilor Coca-Cola Enterprises din America de Nord.

Analistii consultati de Reuters anticipau un castig pe titlu de 79 de centi.

Veniturile au urcat cu 5%, la 11,04 miliarde de dolari, usor peste estimarile analistilor de 10,99 miliarde de dolari.

Grupul a lansat un nou program de reducere de costuri, cu economii estimate la 550-650 de milioane de dolari pana la sfarsitul anului 2015.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Retrospectiva 2019: Principalele evenimente din retail & FMCG