Euro a atins cel mai ridicat din ultimele doua luni fata de dolar, dupa ce politicienii din Grecia au incheiat un acord privind reformele necesare evitarii intrarii in default, in timp ce Banca Centrala Europeana (BCE) a indicat o usoara imbunatatire a perspectivelor zonei euro, scrie Mediafax.

Traderii considera ca euro se va mentine peste nivelul de 1,3 dolari pe unitate, in conditiile in care se pare ca Grecia va evita un default dezordonat.

Euro a atins un maxim de 1,3321 dolari pe unitate, ulterior fiind tranzactionat in crestere cu 0,2%, la 1,3285 dolari pe unitate.

Moneda unica europeana ar putea urca la peste 1,35 dolari pe unitate, daca pietele vor lua in calcul o majorare a dobanzii de politica monetara in martie.

Banca Centrala Europeana a mentinut joi dobanda cheie la 1%, dar presedintele institutiei, Mario Draghi, a declarat ca perspectiva economica a zonei euro s-a stabilizat, desi incertitudinile se mentin ridicate.

Aprecierea euro a fost influentata in mare parte de informatia ca Grecia va aplica masurile de austeritate necesare pentru obtinerea celui de-al doilea program de sustinere financiara, de 130 de miliarde de euro, din partea Uniunii Europene si a FMI.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Daianu: Sistemul financiar a deraiat. Cauza: Injectiile de lichiditate