Bulgaria vrea in continuare sa intre in zona euro, dar numai daca tarile din uniunea monetara respecta reglementarile referitoare la limitarea datoriilor, a declarat ministrul Economiei, Traicho Traikov, transmite Novinite, scrie Mediafax.

"Daca toate statele din zona euro vor respecta in viitor regulile referitoare la datorii, intrarea in uniunea monetara va ramane un obiectiv pe termen mediu pentru noi", a afirmat Traikov intr-un interviu acordat publicatiei germane Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Bulgaria vrea sa adopte moneda unica pentru reducerea costurilor de finantare ale companiilor locale, care platesc in prezent dobanzi de pana la 10%, a explicat Traikov.

Ministrul a avertizat insa ca bulgarii se vor opune cu vehementa ca tara lor sa sprijine financiar oricare stat bogat din zona euro, prin Mecanismul European de Stabilitate.

"Este greu de justificat de ce ar trebui Bulgaria sa ofere fonduri pentru facilitatea de salvare destinata unor tari cu o populatie mult mai bogata", a explicat el, adaugand ca pensiile din Grecia sunt de cinci ori mai mari decat cele din Bulgaria.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Romania ramane "campioana" UE la inflatie! Cu cat au crescut preturile